Guide: sådan vælger du den rette shampoo til din hårtype 

De fleste mennesker tager et bad hver dag for enten at blive vasket efter en dag på arbejde eller for at få en brat og opkvikkende vækkelse tidligt om morgenen, inden en pakket dag kan gå i gang. 

Her er brugen af shampoo en del af rutinen for de fleste, for der findes ikke noget som shampoo, når det kommer til få bugt med fedt og skidt i håret. 

Men alle mennesker er jo forskellige, og det gælder bestemt også, når det kommer til hår. Der findes et væld af forskellige hårtyper, og der findes derfor også en shampoo, som passer bedre til dit hår end andre. 

For at få det meste ud af dit hår, for at holde det sundt, og for at gøre det så smukt som muligt, bør du således vælge en shampoo, som passer til netop din hårtype. 

Du kan finde alt inden for shampooer på https://gosh.dk/haarpleje/shampoo, hvor du kan vælge en Gosh shampoo i høj kvalitet, som passer til netop dit hår. 

Til dine fine hår 

Fint og tyndt hår er udbredt i Danmark og resten af Skandinavien rent genetisk, mens det for mange også bare er noget, der kommer med alderen. 

Det tynde og fine hår har nemt ved at klaske sammen på hovedet, hvilke måske ikke ligefrem er det tiltrækkende look, du efterspørger. 

Derfor er det en god idé at gå efter en Gosh shampoo, der er designet til at give volumen og løfte dit hår, så det kommer til at se lækkert og fyldigt ud. 

Til det krøllede hår 

Krøller er naturligt smukke, men de store krøller kan også godt være en smule svære at styre en gang imellem. Her kan især udtørrede krøller skaber problemer, og derfor er det generelt en god idé at undgå af vaske håret alt for ofte med shampoo. 

Når du vasker dit krøllede hår med shampoo, skal du gerne bruge en mild Gosh shampoo, som på samme tid giver masser af fugt til dit hår og generelt plejer det med sunde ingredienser – på den måde kan du holde dine krøllers flotte form. 

Til det krusede hår

Kruset hår kan være naturligt, men ofte opstår det også som konsekvens af beskadigelse af håret i forbindelse med eksempelvis hyppig afblegning eller farvning. Det kan være svært at få styr på kruset hår, men den bedste vej til at gøre kruset hår smukt er ved at bruge en Gosh shampoo, som giver masser af fugt. 

Det er også en god idé at holde igen med at vaske håret med shampoo alt for ofte, og når du gør det, er det godt at bruge så koldt vand som muligt. 

Til det fedtede hår

Hvis din hovedbund producere en masse olie, resulterer det i fedtet hår. Fedtet hår kan bl.a. opstå som modsvar fra kroppens side mod hyppig vask af håret, og det er derfor en god idé at holde igen med shampooen. Ellers brug en Gosh shampoo uden olie og silikone.