Praktik som sygeplejerske? Overvej et ophold i udlandet 

Når du studerer til sygeplejerske, har du rig mulighed for at komme i praktisk igennem din studietid. I dine praktikforløb får du mulighed for at prøve, hvad det rent faktisk vil sige at være sygeplejerske hver dag, og du får derfor vigtig indsigt og gylden erfaring med fra dine praktikforløb. 

Men vidste du, at du også har mulighed for at komme i praktik i udlandet under din tid som sygeplejerskestuderende? 

Du kan tage i praktik sygeplejerske med Try Medics i et U-land i helt op til 12 uger, hvor du vil få værdifuld erfaring og komme hjem med en masse personlig udvikling i bagagen. 

Hvordan forløber praktik sygeplejerske i udlandet? 

Når du vælger at tage praktik sygeplejerske i et andet landet, vil du få samme gode erfaring og viden, som du vil få i Danmark. Du vil blive knyttet til en fast mentor, som er sygeplejerske på partnerhospitalet, og du vil sammen med denne mentor blive ført rundt på hospitalet i forbindelse med det daglige arbejde. 

Her vil du blive en del af den daglige behandling af patienter, mens du vil observere procedurer og generelt komme til at opleve, hvordan en dagligdag forløber på hospitalet. 

Igennem alt dette vil din tilknyttede mentor underviser dig ved at fortælle om egne erfaringer og fortælle dig, hvad han eller hun foretager sig i løbet af en dag, så du får et dybdegående kendskab til sygeplejearbejdet. 

Du kan i den forbindelse også få dine egne opgaver på hospitalet, som vil blive givet til dig afhængigt af dit uddannelsesniveau – dog altid med supervision lige ved siden af dig. Det kan eksempelvis være opgaver som sårbehandling eller som at måle forskellige værdier. 

Alt dette vil du desuden kommer til at opleve sammen med minimum én medstuderende, så du altid har en at dele udfordringerne og de gode oplevelser med. 

Derfor skal du vælge praktik sygeplejerske i udlandet 

Der er mange fordele forbundet med at tage i praktik sygeplejerske i udlandet. For det første vil du opleve en personlig udvikling, som du ikke i samme grad vil opleve, hvis du tager i praktik i Danmark. 

Du vil blive kastet ud af din comfort zone, når du pludseligt skal til at arbejde på et hospital i et helt fremmede land, hvor du vil møde et væld af nye mennesker hver dag, mens du på samme tid vil komme til at stå i krævende situationer. 

Det er alt sammen noget, du vil lære en masse af, og du vil derfor vende tilbage til Danmark med en masse gode kompetencer i rygsækken. 

Dine nye kompetencer kan du fremover drage nytte af, ligesom du på samme måde vil kunne drage nytte af den unikke erfaring og indsigt du får i et udenlandsk hospitalsvæsen. Her vil du lære ting, du ikke vil lære hjemme i Danmark, og praktik sygeplejerske i udlandet er derfor unik erfaring, som vil klæde dig endnu bedre på til at blive en god sygeplejerske, når du er færdig med dine studier.