Derfor skal du gå med et ur fra Nomos Glashütte

Urverdenen kan godt være noget af en jungle for udefrakommende, der er interesseret i at opgradere sin personlige stil med et nyt, flot ur. Det er meget forståeligt, da et ur på mange måder, er en forlængelse af en selv og kan være ret så avancerede. Heldigvis har Nomos Glashütte gjort det nemt for dig, at tage det rigtige valg med deres flotte kvalitets ure.

Lækkert kvalitetsur

Hvis du er interesseret i et lækkert, luksuriøst ur, så er Nomos Glashütte ure et rigtig godt valg. Urene fra Nomos Glas er luksuriøse udover det sædvanlige, men har samtidig en pris, der ligger under eksempelvis Rolexs og Patek Philippes. Urene er flotte, minimalistiske og elegante takket være deres design. Designet minder på mange måder om det klassiske, stilrene dress watch, som vi kender dem fra Patek Philippe og andre mærker, men samtidig lykkes det Nomos Glashütte at bringe den klassiske minimalisme ind i nutiden. En slags klassisk modernisme, om du vil.

Rigtig mange mennesker snakker om schweiziske ure, men faktisk findes der også en speciel tysk by, hvor mange dyre luksus ure også har deres vugge. Denne by hedder sjovt nok Glashütte, og her er der blevet lavet smukke ure siden 1500-tallet. Dette er den oplagte reference vi ser hos Nomos Glashütte, der selv begyndte at producere deres ure i østtyskland tilbage i 1990 – lige før murens fald. Endnu en gang er det fortiden der møder nutiden, hvor der bliver taget det bedste fra begge verdener.

https://guldbrandsenjuveler.dk/brands/nomos-glashutte/

Den gode historie

Som det fremgår af den forrige tekst, er det tydeligt, at når man bærer et ur, så bærer man et stykke historie. Hvis man er en lykkelig ejer af et ur, har man på mange måder et lille stykke historie rundt om ens håndled. Ure har altid – siden deres opfindelse – været et ikonisk smykke båret af mænd såvel som kvinder. Hvis man tænker på mange kendte, anerkendte og ikoniske personer, forestiller man sig ofte dem med et ur rundt om håndledet. Symbiosen mellem uret og dens ejermand, er nogle gange så udpræget, at urene og ejerne nærmest smelter sammen og bliver udødelige. Eksempelvis Paul Newman med hans ikoniske Rolex og astronauterne med deres Omega Moonwatch. Mærkerne fortæller ofte en historie, om det så handler om krig og kærlighed eller månen og store sportspræstationer, men også mange verdensledere er hyppige urbærere.

God stil går aldrig af mode

Armbåndsurene blev meget populære i starten af nittenhundredetallet, hvor de blev allemandseje. Dengang var urene mekaniske, hvilket vil sige, at der ingen elektronik var i dem, og at tiden derfor blev vist takket være en avanceret sammensætning af fjedre og andre komponenter. I 1970 opstod der noget, der kaldes kvartskrisen. Her blev de traditionelle mekaniske ure udkonkurreret af elektroniske, batteridrevet kvartsure, hvis sammensætning ikke nødvendigvis handlede om traditionelt håndværk, ligeså meget som de mindede om lommeregnere. I de seneste år er mekaniske ure, som dem fra Nomos Glashütte, blevet populære igen, da de ofte holder bedre og god stil bare aldrig går af mode.