Alt du skal bruge til krybdyr og reptiler

Hvis du går og planlægger at anskaffe dig et slags krybdyr eller reptil, er der en del tilbehør, som du skal købe for at give dyret de bedste forhold. Det er jo selvfølgelig vigtigt, at dyret får de mest optimale forhold for at have det godt i fangenskab. Her får du nogle af de vigtigste ting, som du skal sørge for, inden du får selve krybdyret eller reptilet. Lige her kan du finde alt tilbehør til et terrarie!

Terrarie 

Du skal først og fremmest finde et terrarie, der passer perfekt til det slags dyr, der kommer til at bo i det. Der findes et stort udvalg i forskellige størrelser, og det er naturligvis vigtigt, at dyret får den rette mængde plads. Krybdyret eller reptilet skal kunne bevæge sig samt udføre forskellige former for aktiviteter for at have det godt i sit terrarie. Derudover skal der også være masser af plads til dekorationer, som giver dyret mulighed for aktiviteter men ligeledes og mulighed for at søge skygge og fred. For din egen skyld er det også ret essentielt, at dit terrarie er praktisk. Det skal være nemt at rengøre og have en god holdbarhed. Du bør altid spørge dig til råds hos en professionel, som kan vejlede dig i, hvad du bør sørge for til netop det krybdyr eller reptil, der skal bo i dit nye terrarie. Du kan lige så godt købe det rette terrarie fra start, så du ikke behøver at udskifte senere hen, fordi du har truffet et forkert valg.

terrarie

Varme og lys 

Krybdyr og reptiler er koldblodede væsner. Det vil sige, at de ikke kan overleve uden varme og skygge. Hvis de ikke har adgang til begge dele, kan de nemlig ikke regulere deres kropstemperatur. I fangenskab kan de ikke optage naturligt sol, derfor kan der være en form for kunstig varme i dit terrarie. Varmekilderne kan eksempelvis være varmemåtter og kunstigt lys, men disse skal også kunne slukkes, så dyret får en fornemmelse af at have en døgnrytme. Igen her er det vigtigt at finde ud af, hvad dit krybdyr eller reptil har det bedst af, da behovet for varme og skygge svinger fra art til art. Placeringen af varmekilden har også meget at sige i forhold til, hvor dyret bedst kan lide at placere sig. Nogle arter sidder ofte i højden, mens andre altid er i bunden af terrariet.

Foder 

Dit krybdyr eller reptil skal selvfølgelig også have den rette slags foder. Her kan en professionel igen bedst hjælpe dig med at udvælge det helt rigtige produkt til din art. Nogle reptiler er kødædere, mens andre er planteædere. Du bør måske også på forhånd overveje, hvad du vil have det bedst med. Kødædende reptiler kan dog sagtens nøjes med tørret kød, men ellers falder melorme og fårekyllinger typisk også i rigtig god jord. Du bør også sætte dig nøje ind i dit reptils spisevaner. Dette svinger meget hos de forskellige arter.

Du ønskes held og lykke med dit nye terrarie!