Halloween, den perfekte anledning til fest

Halloween er en af de mange amerikanske ’helligdage’, som i virkeligheden ikke rigtigt fejrer andet end vores lyst til at fejre. Ligesom valentines day, mors dag og mange andre af denne slags dage er Halloween primært en god måde at sælge en masse merchandise på. Alt med græskar, uhyggelige kostumer og masker sælger godt på denne dag. Dette betyder dog ikke, at man ikke også godt kan have det sjovt.

Hold den sjoveste kostumefest

Hvem elsker ikke en god kostumefest? Køb et sjovt, flot, uhyggeligt eller sexet halloween kostume og ankom til festen i høj stil. Når alle har kostumer på, er der ingen, der kigger på din tøjstil, og festen kan være løssluppent på et helt andet plan end sædvanligt.

Halloween kostumerne er samtidig også en god anledning til snak. ”Nej hvor sjovt, du er klædt ud som…” er en god indledning til en samtale. Det er bare sjovt at blive identificeret med en eller anden gyser-skurk, demon eller hvad, man ellers har fundet på at klæde sig ud som.

Når alle klæder sig ud som en anden, giver det bare en helt særlig stemning til festen, som ikke kan fås på andre måder. Det er derfor, at folk elsker kostumefester, og det er derfor, at halloween er en af de amerikanske mærkedage, vi kan have det fint med at importere.

Selvom dagen er skabt til at sælge halloween kostumer, græskar og slik, kan vi godt bruge den konstruktivt. Den kan være en anledning til at have det sjovt og holde en fantastisk kostumefest. Den kan også være en undskyldning for at klæde sig ud og være en anden for en aften. I modsætning til fastelavn er halloween også en fest, som voksne tager del i.

halloween kostume

Gør hverdagen til en fest

Hvis vi skal begynde at fejre halloween, skal vi så pludselig også begynde at fejre alle mulige andre amerikanske mærkedage? Jamen hvorfor ikke? Disse amerikanske mærkedage er opstået af sig selv, fordi de ikke har religiøse helligdage. Dette har at gøre med, at de ikke har nogen statsreligion. Derfor må de finde noget andet at være sammen om, og det er så blevet koncepter som halloween.

I Danmark fejrer vi ganske vist jul og nytår, men der er ikke mange andre dage i løbet af året, som på samme måde har et specifikt tema. Det er derfor, at det kan være sjovt at begynde at bruge amerikanske dage som Halloween som en undskyldning for at have et tema, klæde sig ud og fyre den af.

I virkeligheden er halloween en måde at gøre hverdagen til en fest. Der er ganske rigtigt ikke nogen speciel grund til at fejre dagen, men netop derfor er det meningsfuldt at gøre. Når man kan hæve hverdagen op til festniveau, hvor alle har den særlige halloween følelse, så kan man gøre hver dag til en fest, og det er en god afveksling fra den kedelige hverdag.

Pynt op til halloween fest, når den 31. oktober nærmer sig, køb et halloween kostume og hav det uhyggeligt sjovt med dine nærmeste.