Sådan gør du din oplevelse med at være iværksætter langt mere fornøjelig

At give sig i kast som iværksætter er en nervepirrende affære for enhver person. Det er en rolle, man ofte står helt alene i, og man kan føle sig meget afsondret fra gamle venner og ens familiemedlemmer, som ikke rigtig forstår de strabadser, man går igennem.

Der er dog måder, hvorpå vi kan gøre hele oplevelsen med iværksætteri en del mere fornøjelig for os selv. Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du kan forbedre netop din oplevelse med at være iværksætter.

Omgiv dig med andre iværksættere

Dit liv har ændret sig nu, hvor du har kastet dig ud som iværksætter og måske helt eller delvist har vinket farvel til dit liv som lønmodtager. Du har ikke længere de samme problemer, som andre lønmodtagere har, og du står overfor nogle helt andre problematikker, som dine lønmodtagervenner og livspartner ikke kan relatere til.

Det er nemt at komme til at føle sig ensom i en sådan situation, hvor man ikke længere kan relatere på samme måde til sin omgangskreds, og de ikke længere kan relatere til en selv. Det er derfor på tide at finde nogle nye venner at omgive sig med – nogle der ligesom én kender til at de gode, dårlige og spøjse oplevelser, man kan have som iværksætter.

Dette betyder naturligvis ikke, at du skipper alle dine gamle venner eller skal ombygge hele din social omgangskreds. Det betyder blot, at du ville få meget ud at gøre en aktiv indsats for at finde bare iværksættere, som du kan relatere til med bestemte (og afgørende) elementer af dit nye liv.

Disse iværksættere, du lukker ind i dit liv, behøver ikke at være iværksætter på samme felt som dig. I vil sagtens kunne relatere til hinanden over de fælles oplevelser med iværksætteri, uanset om den af jer sælger sko og den anden er livscoach.

iværksætter

Se på det som et privilegium

Fordi iværksætteri er så hård en ting at give sig i kast med, kan vi hurtigt køre os selv ind i en negativ tankespiral. Vi begynder at fokusere på alt det negative ved vores oplevelser som iværksætter og glemmer helt, hvor stort et privilegium det egentlig er at kunne kaste sig ud som selvstændig.

Selve det at du her muligheden for at prøve at stå på egne ben og bære din egen herre er et kæmpe privilegium, som ikke alle mennesker har.

Gør, hvad du kan for at minde dig selv om dette privilegium, for eksempel ved at gentage det til dig selv hver morgen eller ved at skrive det ned på en seddel, hvor du altid vil se det.

Når du begynder at tænke på dit valg med at blive iværksætter i et mere positivt lys, vil du også hurtigt opdage, at de små problemer i forbindelse med det bliver nemmere at håndtere. Pludselig fylder de små ting ikke så meget længere, og du er i stand til bedre at holde fokus på det arbejde, du skal udføre, for netop at blive en succesfuld iværksætter.