Det skal du overveje, når du e-handler

Det er ganske sikkert at købe hjem fra diverse webshops på nettet i dag – men kun hvis man ved, hvordan man skal gøre, og ved, hvilke faresignaler man skal holde øje med!

Læs med her for at sikre dig, at du kender faresignalerne og ikke kommer til at foretage dumme økonomiske valg med e-handel i fremtiden.

Brug altid sikre betalingsmetoder

I dag kan du både vælge at betale med kort og andre sikre betalingsmetoder. Begge metoder er sikre nok at benytte sig af, men i varierende grad.

Nogle gange kan du komme ud for, at du betaler for varen direkte på den webshop, som du bestiller varen. Dette kan godt være en sikker nok metode, hvis du har tillid til webshoppen.

Hvad der er endnu mere sikker er, hvis webshoppen viderestiller dig til en ekstern side, hvorigennem du skal betale for dine varer. Hvis du har lidt erfaringer med e-handel og webshops, vil du med garanti hurtig kunne genkende disse sider.

Disse eksterne sider fungerer som mellemmænd, så du aldrig direkte udgiver dine personlige oplysninger direkte til webshoppen men kun til denne mellemmand – som videregiver pengene til webshoppen på en forsvarlig måde, når den har registreret at købet er bekræftet.

e-handel

Hold øje med nøglemærket

De fleste browsere har i dag også taget nogle skridt i retning mod at sikre deres brugere større internetsikkerhed – blandt andet når de befinder sig på webshops og foretager e-handel.

Du vil derfor i dag også ofte kunne se et lille nøglemærke oppe til den ene side i url-feltet på den hjemmeside, du er inde på. Dette lille mærke repræsenterer, at det er en sikker webshop, du befinder dig på, som er blevet godkendt og dømt sikker af browseren, du benytter. Dette er ekstremt for dig som forbruger, da du som regel altid kan regne med, at dette lille symbol er rigtig, og du virkelig kan stole på siden.

De fleste browsere gør i dag også et godt stykke arbejde med at advare dig, hvis de mener, at du er på vej ind på en side, som potentielt er farligt. Ofte vil du bære nødt at skulle omgå disse sikkerhedsforanstaltninger for at kunne få adgang til siden.

Brug altid valutaomregner ved udenlandsk e-handel og webshops

Hvis du køber varer hjem fra en udenlandsk webshop, er det en god ide altid at benytte en valutaomregner. Sådan en omregner kan du hurtigt finde frem til på nettet ved simpelthen at søge efter, men du kan eventuelt også downloade en app på din mobil, hvis du har en smartphone. Når du har din valutaomregner på din mobil kan du også benytte denne, når du opholder dig i udlandet og for eksempel her brug for at regne et beløb fra euro om til DKK.

Når du benytter en valutaomregner, er du sikker på at du altid er klar over, præcis hvor mange penge du bruger på et bestemt køb. Det er svært at få en klar fornemmelse af for eksempel, hvor meget 15 pund er, når man er vant til at tænke i kroner og øre. Gør derfor altid dig selv den tjeneste lige at slå tallene op først.