Nyheder

Forskellige måder at støtte havmiljøet

Mange danskere har dejlige oplevelser ved havet eller på havet, og de gode oplevelser kan give lyst til at passe på naturen og dens skønhed. Har du også genopdaget din kærlighed for naturen, og måske især for havet? Der er mange måder man kan støtte havmiljøet, og man kan gøre mange små ting for at gøre en stor forskel i det bredere billede. Nyd sommerens strandture med god samvittighed og gør nogle gode ting for havet. Danmark er et af de lande hvor det er allernemmest at komme til havet, og vi bør derfor nyde vores kyster og passe på dem.  

Nyd strandene og køb bæredygtigt badetøj 

En af de vigtigste ting som man kan tage med til havet, er selvfølgelig badetøj. Mange kender sikkert til at tage til havet for bare at gå en tur, men at føle sig fristet til at springe i vandet så snart man ankommer. Når det handler om at skåne miljøet, så er det en god ide at nedsætte sit forbrug af materielle ting. Der kan dog være situationer hvor man bliver nødt til at købe nyt, fordi det gamle er gået i stykker eller er for småt. Køb bæredygtigt badetøj næste gang du mangler noget nyt, og nyd stranden med god samvittighed.  

Nedsæt plastikforbruget  

Som alle ved, er plastik en af de ting som forurener havet allermest. Plastik tager meget lang tid om at blive nedbrudt, og selv når det nedbrydes forsvinder det aldrig helt. Derfor er det vigtigt at man nedsætter sit plastikforbrug, og sørger for at man sorterer det korrekt. En måde man kan nedsætte plastikforbruget er at købe grøntsager, frugt og tørvarer i løsvægt. På denne måde undgår man at forbruge overflødig plastikemballage, så længe man selv tager poser eller net med til frugten, og glas med til tørvarerne.  

Spis færre fisk eller nedsæt forbruget 

Vi bør passe på havene og dets livsformer, og en af de bedste måder man kan gøre dette er at lade være med at støtte overfiskeri. Bundtrawl er en af de mest skadelige måder at fiske på, da man ved brug af denne metode blot fisker alt op fra havbunden. Dette betyder at man også får ram på sjældne eller truede arter, som man slet ikke bør fiske op. Har du fået lyst til at støtte havet, så kan du vælge at nedsætte dit forbrug af fisk, og finde fisk som er fanget med mere skånsomme metoder.  

Ryd op når du er ved havet 

Har du af og til gået en tur ved havet og lagt mærke til det plastik som måske lå og flød? Plastik er hverken kønt at se på eller sundt for mennesker, dyr og natur. Det kan godt føles som en træls ting at skulle gøre, men det kan være en god ide at rydde lidt op på stranden når man går tur. Man kan jo sige, at alle bør rydde op efter sig selv, og at man ikke har pligt til at rydde op efter andre, men det kan godt være meget tilfredsstillende at se den forskel, man kan gøre på så kort tid.