Nyheder

Sommer er her næsten

Sommeren er simpelthen det bedste med sin afslappede mentalitet. Ingen skole og ferie fra arbejde betyder sene nætter for børn og voksne. En løsere tidsplan er lig med mere tid til baghaven med vennerne. Det er også festsæson: konfirmationer, studentergilder, bryllupper, osv. Det kan være, at du allerede er begyndt at planlægge hvad du skal, men her er nogle flere ideer til den lange sommer.  

Planlæg en fest  

En af de bedste dele af sommeren er festerne og vinen, som hører med til det. At holde en sommerfest lyder simpelt nok: fyr op i grillen, lav nogle drinks og hav det sjovt. Denne formel fungerer for afslappede sammenkomster, men hvis du planlægger en fest til flere mennesker, skal indsatsen være højere. At pynte op med fine dekorationer er vigtigt. Dekorationer som måske passer til festen eller et festtelt, så det føles mere formelt, kan være gode ideer. Festtelte udlejning kan heldigvis findes mange steder. Sommerfester er den perfekte måde at få familie og venner sammen, når vejret er godt. At holde en betyder nødvendigvis heller ikke, at du skal bruge en masse penge. Der er sparsomme læsninger til planlægning af en sommersamling, der garanter sjov, uden at række langt ned i pengepungen.  

Afslapning  

Alle har det på samme måde: i de sidste mange år har du måske lovet dig selv en afslappende sommer, men alligevel stressede gennem sommeren over alle de ting, som du ville nå. Denne her sommer kan du prøve at tage et par dage, hvor du bogstavelig talt laver ingenting. Kom ikke ind i en vane med at holde dig oppe på sene tidspunkter af natten. Planlægning giver også mere fritid. Madplaner kan f.eks. hjælpe med at afslappe dig, da du allerede ved hvad du skal have at spise og har forberedt det. Du kan også prøve at komme væk fra huset. Hvis du er hjemme, er du mere tilbøjelig til at finde noget at give dig til. Læs en bog udenfor eller tag på en picnic selv ude i en park. Lige meget hvad du giver dig til, så sæt to eller tre dage (mindst!) til side til bare dig og din sindstilstand.  

Fokuser på dig selv  

Noget, som kan blive et problem om sommeren er at takke ja til alle tilbud. Hvis du lærer, hvordan du prioriterer din tid og kun siger ja til de ting, som du virkelig har lyst til, vil du opleve en stor ændring i dit liv. En essentiel ting at lære er hvordan man siger nej. Det lyder som noget, de fleste af os måske allerede har lært, men du vil blive overrasket over hvor svært det er – også for dig selv. Efterhånden som de varmere, afslappende måneder om sommeren nærmer sig, reflekterer mange over, om de er klar til sommeren. De kan være utilfredse med deres krop efter en vinter i dvale eller have det svært mentalt. Derfor er sommeren et perfekt tidspunkt at fokusere på dig selv og arbejde imod selvforbedring for at blive gladere.